Benvinguts al blog del poble català.

Espero que aquest blog us sigui útil, que satisfaci les vostres necessitats i que sigui afí als vostres interessos. Hi trobareu una varietat d'enllaços que us remetran a altres espais que us seran d'utilitat.

Penseu que aquesta és una eina especialment pensada per a vosaltres i que haureu d'utilitzar per a fer les activitats i tasques requerides.


Cal saber quins són els objectius d'aquest blog:

+ Promoure la interacció entre vosaltres

+ Posar al vostre abast informació, enllaços i eines de treball per facilitar-vos l'apropament a la llengua i cultura catalanes.

+ Crear un espai virtual per compartir experiències i activitats afins al grup.

Gaudeix-lo!

22 d’abril del 2012

Crea el teu podcast


Com ja segurament saps, un podcast és un espai on pots guardar la teva pròpia audició del tema que sigui. És una manera d’intercanviar informació sobre temes que poden ser del vostre interès.
Podomatic et deixa guardar fins a 500 MB al teu compte. Per obrir un compte ves a aquesta direcció:

Fes un clic a sign up i introdueix les teves dades (sign in for a Basic Account): nom, cognom, adreça de correu electrònic, i data de naixement. Si ho vols, pots actualitzar el teu perfil i afegir-hi una foto.

A l’apartat “My Podcasts Menu” pots carregar els àudios que hagis creat (els que hagis enregistrat amb el teu ordinador) i convertir-los en podcasts, compartir-los amb altra gent, i obtenir els codis URL i HTML.
Per crear el teu podcast, segueix aquests passos:

-          Inscriu-te a l’adreça anterior i obre un nou compte.

-          Ves a Publish i selecciona Podcast, i després Create. Aquí has d’escriure el títol del teu podcast i escriure’n una breu descripció.

-          Clica a “Safe and continue”.

-          Ara, tens aquestes opcions:
Upload a file




Si selecciones “Record using a webcam or a microphone”, un sistema d’enregistrament apareixerà a la pantalla. Prem el botó Record i comença a parlar. Si esculls “upload a file”, apareixerà una finestra nova en què has de seleccionar l’àudio que ja has enregistrat prèviament. Aleshores, clica ‘Safe and continue’.  Si esculls aquesta darrera opció, pots uilitzar el programa audacity o el programa d’enregistrar del teu ordinador.
Una vegada ja tinguis carregat el teu audio al teu compte, tens aquestes opcions:




És voluntari afegir-hi qualsevol de les darreres opcions.

Ara, haureu d’escriure una etiqueta pel vostre podcast, per tal que sigui més fàcil trobar-lo.
Fes clic a ‘Safe and continue’.

Arribats a aquesta fase, el teu podcast està a punt de ser publicat, però se’t demana que revisis totes les fases prèvies per poder modificar qualsevol cosa que necessitis. Després, clica ‘Safe and continue’.
Clica a HOME i veuràs que el teu podcast apareix a la part dreta de la pàgina. Clica’l i escolta’l!

Mentre l’escoltes, pots veure que a la part dreta de la pàgina hi apareix la direcció URL.
Per exemple, jo ja he carregat el meu podcast, però hi he pujat una cançó. Escolta-la!!!


Si copies i enganxes aquest enllaç al Google, t’adreçaràs directament al teu podcast. Prova-ho amb el meu enllaç que t’acabo de donar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada