Benvinguts al blog del poble català.

Espero que aquest blog us sigui útil, que satisfaci les vostres necessitats i que sigui afí als vostres interessos. Hi trobareu una varietat d'enllaços que us remetran a altres espais que us seran d'utilitat.

Penseu que aquesta és una eina especialment pensada per a vosaltres i que haureu d'utilitzar per a fer les activitats i tasques requerides.


Cal saber quins són els objectius d'aquest blog:

+ Promoure la interacció entre vosaltres

+ Posar al vostre abast informació, enllaços i eines de treball per facilitar-vos l'apropament a la llengua i cultura catalanes.

+ Crear un espai virtual per compartir experiències i activitats afins al grup.

Gaudeix-lo!

5 d’abril del 2012

Jocs de nens


Llegeix aquests jocs i explica als teus companys si jugaves als mateixos jocs o bé a uns altres. Digues si hi ha diferències entre el que llegeixes i la manerea que jugàveu de petits. 

1) LA FOTOGRAFIA 
 
Es col.loquen tots els nens com si anéssin a fer una fotografia. Un nen els observa i després surt a fora. Quan torna hi haurà algun canvi que haurà d´esbrinar. Hi ha moltes variants com la de treure algú i endevinar qui ha
sortit de la foto inicial.



2) STOP

Quan un perseguit està a punt de ser tocat diu STOP i queda inmòbil amb les cames obertes. Per ser salvat li han de passar per sota.


3) JOC DELS NOMS

Cercle. Un nen està al centre i diu un nom d´un nen alhora que el senyala, el nen al.ludit seurà a terra ràpidament, els del voltant es senyalen i es diuen el nom el més ràpid possible. El que triga més a reaccionar ha de seure a terra. Els eliminats resten asseguts a terra per complicar més el joc en els que encara estan drets. Al final només en queden dos.

4) RELLEU PEL TÚNEL

Dos equips en fila índia i les cames obertes. L´últim passa al davant passant per sota de les cames de tots. Quan arriba a davant fa un senyal pq surti el darrer. Pot fer-se amb una pilota i passar-la pel costat per donar el relleu.

5) PASSAR LA CORRENT

Agafats de la mà en cercle. Un nen surt fora i torna quan se´l crida. Els altres es passen la corrent apretant la mà. El nen de fora ha d´endevinar per on passa la corrent.

6) REACCIÓ RÀPIDA

Tots els nens es co.loquen asseguts amb les cames rectes formant un cercle amb els peus dins. Al mig del cercle hi ha una pilota. Quan es digui un nom , l´al.ludit s´aixecarà ràpid i intentarà tocar algun company d´un
fort xut. Els companys si no senten el seu nom fugiran ràpidament. Es pot fer amb puntuació o amb eliminació. Amb nens més petits es farà amb les mans i una pilota fluixa. No val xutar o tirar la pilota des de terra.

7) ALTRES

  • anar amb bicicleta / amb patins
  • anar d'excursió
  • fer carreres / competicions
  • saltar a corda
  • jugar al carrer / a córrer / a nines / amb cotxes / a pilota / a futbol / a fet i amagar / amb jocs d'ordinador
  • fer construccions (garatge, caserna de bombers, granja...)
  • llegir contes
  • explicar aventures
  • ... ... ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada